ÎCCJ: Drepturile salariale ale poliţiei locale nu trebuie să fie în acelaşi cuantum cu drepturile personalului de specialitate al primarului

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, luni, un recurs în interesul legii, stabilind că drepturile salariale ale poliţiei locale nu trebuie să fie în acelaşi cuantum cu drepturile personalului de specialitate al primarului, informează AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al ÎCCJ, Curtea de Apel Galaţi a sesizat instanţa supremă cu următoarea problemă de drept, ca urmare a jurisprudenţei neunitare: „În interpretarea şi aplicarea art. 34 din Legea poliţiei locale nr. 155/2010 coroborat cu art. 11 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea drepturilor salariale ale personalului poliţiei locale trebuie sau nu să se facă în acelaşi cuantum cu drepturile salariale ale personalului din aparatul de specialitate al primarului ?”.

ÎCCJ a admis recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Galaţi şi a decis că stabilirea drepturilor salariale ale personalului poliţiei locale nu trebuie să se facă în acelaşi cuantum cu drepturile salariale ale personalului din aparatul de specialitate al primarului.

Decizia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu