Ilegal: Director fara studiile cerute de lege, la Directia de Tineret Maramures – Dosarul de participare la concurs a fost „aranjat” la ANFP

Directia de Tineret Maramures va avea un nou director. In urma reorganizarii institutiei si comasarii acesteia cu Directia de Sport, noua structura presupune un director general si unul adjunct, pe probleme de tineret.

Cea din urma functie va fi ocupata de Eniko Krizsanovski. Un nume care a intrat in carti pentru postul respectiv, in urma negocierilor politice, care au stabilit ca el revine UDMR.

Dincolo de negocieri, a fost organizat si un concurs. Unul la care a participat doar Eniko Krizsanovski. Dosarul acesteia a fost aprobat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, institutia care a organizat concursul, desi ea nu indeplineste criteriile de participare. Mai precis, Eniko Krizsanovski nu are studiile necesare ocuparii unei astfel de functii.

Conform legii privind statutul functionarului public, „pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice” (art. 57).

Eniko Krizsanovski nu are astfel de studii. Totusi, ea a participat la concurs si aproape a obtinut, deja, notele de trecere.

„Oficial nu am primit nimic. Dar am inteles ca am obtinut 74 de puncte, din 100, la proba scrisa. Nu eu am stabilit criteriile. Au fost publicate pe site-ul ANFP. Din moment ce mi-a fost aprobat dosarul la concurs, inseamna ca a fost in regula. Sunt economist licentiat. Am terminat la Universitatea de Nord Baia Mare, in 2004”, a declarat aceasta.

Nu a fost in regula. ANFP a incalcat flagrant legea, admitand un dosar care nu avea ce cauta in concurs. Evident, pe filiera UDMR se poate orice. Sesizam pe aceasta cale prefectul de Maramures, Sandu Bombonel Pocol, care are obligatia de a interveni, pentru intrarea in legalitate in ceea ce priveste acest concurs, inainte de numirea oficiala a reprezentantei UDMR.

Vom reveni.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu