IMPORTANȚA HAINELOR – Cum poți să mori dacă umbli cu haine negre noaptea pe drumuri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

După lăsarea întunericului s-a spus de atâtea ori că este bine ca pietonii să aibă pe ei elemente reflectorizante, care să îi facă vcizibili în trafic. Șansele să fii spulberat de vreo mașină dacă ești îmbrăcat înm negru după lăsarea întunericului sunt extrem de mari, cel mai recent caz fiind acela al unui bărbat din Carei care a fost pur și simplu spulberat de o mașină pe un drum județean.

„Ieri, 4 Decembrie, în jurul orei 20.20, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DJ 108M, între localitățile Vezendiu și Tiream. În urma primelor verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că o femeie, de 41 de ani, din Pir, aflându-se la volanul unui autoturism a accidentat mortal un bărbat, de 59 de ani, din Carei, care în calitate de pieton a circulat pe partea carosabilă, pe timp de noapte, fără a purta îmbrăcăminte fluorescent reflectorizantă.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit în cauză sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă”, precizează IPJ Satu Mare.

Șoferii trebuyie să aibă mare grijă la condus pe DJ186, Valea Izei, unde sunt mulți pietoni, bicicliști cărora nu le prea pasă de viața lor dacă aleg să nu se facă vizibili în trafic, doar că până la urmă șoferul este cel care are de suferit. Drumuri la poliție, un om pe conștiință, verificări la mașină, testare alcoolemie și poate nu ai avut nicio vină. Nici iluminatul stradal nu ajută de cele mai multe ori, ba chiar încurcă câteodată. În general, drumurile județene sunt cele mai periculoase din acest punct de vedere.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2