ÎN BAIA MARE – Când vecinii te reclamă că-ți scuturi covoarele pe balcon sau dai cu rotopercutorul

Sunt blocuri de locuințe în Baia Mare unde vecinii se reclamă unii pe alții la poliție, unde vecinii nu se înâeleg între ei și nu ai cu cine colabora. Și așa ajungi să fii reclamat la Poliția Locală sau Națională. În ultima săptămână am avut două astfel de reclamații la Poliție Locală a municipiului.

În data de 15.02.2024, orele 16.55, a fost sesizat faptul că pe Bulevardul Republicii sunt scuturate covoare pe geamul unei locuințe, praful rezultat murdărind hainele puse la uscat ale unui vecin. La fața locului persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional în baza HCL 528/2022.

Apoi, în 13.02.2024, orele 12.21, a fost sesizată tulburarea liniștii publice prin zgomot provenit de la un rotopercutor, pe strada Vlad Tepes. La fața locului persoana în cauză a fost identificată, fiindu-i aduse la cunoștință prevederile Legii 61/1991, art. 2, pct. 26 și anume tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora se sancționează. Persoana în cauză a fost avertizată verbal.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu