ÎN MARAMUREȘ – Controale ale inspectorilor de muncă în domeniul construcțiilor din luna aprilie

Primele luni de primăvară vor aduce controale ale inspectorilor de muncă în domeniul construcțiilor. În Maramureș se construiește mult, tocmai de aceea e nevoie de astfel de controale, pentru a vedea dacă este respectată legislația muncii. Maramureșenii trebuie să știe că în perioada februarie – decembrie 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș va desfăşura Campania naţională de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor – cod CAEN 41, 42, 43.

„Obiectivele campaniei sunt cele de creşterea gradului de implicare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălţime, al surpării malurilor la lucrările de excavaţii, respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte instruirea lucrătorilor în activităţile din domeniul construcţiilor și implementarea măsurilor de siguranţă la utilizarea instalaţiilor de ridicat.

Vot fi vizați angajatori şi lucrători care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor – cod CAEN 41,42 şi 43. Campania naţională se va desfăşura în mai multe etape, și anume prima etapă se va desfăşura în lunile februarie – martie 2024 prin mediatizarea, informarea, privind modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor şi organizarea de dezbateri în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt cu principalii dezvoltatori din judeţul nostru cu activitate în acest domeniu.
A doua etapă se va desfăşura în lunile aprilie – noiembrie 2024 constând în verificarea modului de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor, la angajatorii cu activitate în domeniul construcţiilor, prin acţiuni de control la angajatori.

Etapa de verificare a realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele verbale de control încheiate cu ocazia controalelor, se va realiza pe toată durata de desfăşurare a campaniei, în funcţie de termenele de realizare dispuse cu ocazia controalelor”, anunță autoritățile.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu