ÎN MARAMUREȘ – S-au tras focuri de armă și doi ucraineni au fost reținuți de polițiști

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Doi ucraineni au fost reținuți de autoritățile de frontieră după ce au fost prinși că se ocupau cu țigările de contrabandă. În 13 septembrie polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Pe direcția localității Piatra, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, au fost observate mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale. Imediat au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre eveniemnt, în vederea cercetării în comun a cazului. În urma acțiunii, s-a reușit reținerea a doi bărbați, cetățeni ucraineni, cu vârste de 21, respectiv 22 de ani, iar la fața locului, au fost descoperite 16 colete cu țigări. În urma inventarierii baxurilor cu țigări descoperite, s-a constatat că acestea conțin 13.500 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 158.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării. În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, a declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

FOTO ITPF Sighetu Marmației

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2