INCREDIBIL – Condiții greu de imaginat depistate de comisarii OPC la 4 operatori din județ. Au fost reclamații destule

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Maramureșenii trebuie să fie extrem de atenți de unde își cumpără mâncarea. Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Maramureș, sub coordonarea comisarului șef al CRPC RNV Cluj, a desfășurat ieri, 4 octombrie, o acțiune  de control  la 4 operatori economici, care își desfășoară activitatea în județul nostru. Mai exact în satul Mara.

„Verificările s-au efectuat pentru cercetarea reclamatiilor și informațiilor apărute în spațiul public – urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. Ținând cont de neregulile constatate, la toți operatorii economici verificați, echipa de control a aplicat 13 sancţiuni contravenţionale cu amenzi, în cuantum de 155.000 lei și 1 avertisment.

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 500 de lei, oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor pentru 3 unități, respectiv oprire temporară de la comecializare, până la remedierea deficiențelor a unor produse în valoare de circa 470.000 lei.

Operatorii economici sancționați sunt SC Alexis Prod Pan SRL, SC Profi Rom Food SRL, SC Bledum Prod SRL și II Ilieș Silvea Lenuta”, arată OPC Maramureș.

Comisarii de la OPC Maramureș au depistat la acești operatori economici folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, mucegai, comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită, depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale, folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduri având capace neconforme, folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate, modificarea stării termice a preparatelor fără a deține autorizație legală, utilizarea unor agregate frigorifice insalubre pentru prepararea gheții, comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare caracterizare, nerespectare temperaturi de depozitare stabilite de producător sau lipsa datei deschiderii a diverse siropuri/sosuri folosite la servire.

Alte deficiențșe constatate au fost lipsa informațiilor traduse în limba romană, pe etichetele produselor alimentare, practică comercială înșelătoare aferentă denumirii preparatelor, condiții igienico-sanitare precare: prezența insectelor în blocul alimentar, suprafața insalubră a blocului alimentar, calorifere cu rugină în exces, îmbâcsite cu praf și depuneri de produse, comercializarea unor produse alimentare cu modificări organoleptice și fără documente de proveniență, utilizarea unui spațiu aferent depozitării cu miros înțepător cauzat de prezența rozătoarelor, folosirea unor camere de cazare cu lenjerie neconformă, lipsa dotării camerelor conform prevederilor legale, în funcție de clasificare sau utilizarea unui bazin insalubru cu foarte multe bucăți de faiantă lipsă

Comisarii CJPC Maramureș vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole