Iniţiativa pentru recompensarea şoferilor responsabili, respinsă de senatori

Reclame home 1
Reclame home 1

Iniţiativa legislativă care-i recompensa pe şoferii responsabili prin menţinerea bonificaţiei şi a reducerii de pret la asigurarea RCA timp de 3 ani de la încheierea ultimei poliţe a fost respinsă în această săptămână de către senatori. Acum proiectul merge la votul decisiv al deputaților.

Inițiatorii acestui proiect de lege susțin că, în timp ce România înregistrează cel mai mare număr de accidente rutiere din Uniunea Europeană, autorităţile nu fac nimic concret pentru a-i recompensa pe şoferii disciplinaţi în trafic şi a-i încuraja să conducă prudent responsabil.

Cristi Berea, iniţiatorul legii, a spus: „Este absurd să nu prelungeşti bonificaţia şi acordarea reducerii la poliţa de asigurare când şoferul este disciplinat, atent şi precaut şi nu maşina doar pentru ca legislaţia este interpretabilă. Clasa bonus malus este un drept câştigat în timp, fiind un şofer disciplinat, şi nu ar trebui să depindă de faptul că ai o maşină înmatriculată pe numele tău, sau mai multe. Cei mai mulţi dintre români, atunci când decid să-şi schimbe maşina, nu au banii necesari de la început şi trebuie să-şi vândă mai întâi maşina pe care o au. Parlamentarii care au votat împotriva legii ar trebui să se gândească la faptul că cei mai mulţi români muncesc cinstit, respectă legea şi pentru ei orice bănuţ contează”.

Se știe că sistemul bonus-malus reprezintă un mecanism prin care şoferii disciplinaţi primesc o reducere de preţ pentru asigurarea RCA, dar, în practică, bonificaţia este anulată în momentul în care şoferul îşi schimbă autovehiculul.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole