Instanta a respins contestatia lui Dan Diaconescu privind prelungirea interdictiei de a parasi tara

Judecatoria Sectorului 1 a respins, luni, contestatia patronului OTV Dan Diaconescu impotriva prelungirii interdictiei sale de a parasi tara. Decizia instantei este definitiva, nefiind cale de atac.
Avocatul Gheorghita Mateut declara, dupa sedinta de judecata din 29 iulie, ca instanta a semnalat deja o greseala pe care a comis-o procurorul cu ocazia emiterii ordonantei de prelungire, in sensul ca au fost impuse noi obligatii, ceea ce inseamna ca trebuie sa se prezinte actele de procedura care sa justifice extinderea controlului judiciar initial.

Dan Diaconescu afirma, pe 29 iulie, dupa ce instanta a amanat pentru 2 august dezbaterea contestatiei patronului OTV, ca a inregistrat o noua victorie in sensul ca „o noua gafa a celor de la DNA, probabil din graba sau alte motive, s-a produs”.
„Din nou o noua instanta, la fel de curajoasa, i-a sanctionat trimitandu-i acasa sa-si refaca temele sau sa le faca mult mai bine. (…) E un proces istoric impotriva viitorului presedinte al tarii si e normal sa fie audiate toate numele grele din Romania, de la primari pana la procurori”, spunea Diaconescu.

El adauga ca are multe interdictii – de a nu vorbi cu oamenii implicati in dosar, desi unii sunt colegi de la OTV, de a nu spune lucruri impotriva procurorului si de a nu vorbi in general in contradictie cu autoritatile tarii. Diaconescu isi exprima speranta ca acestea vor fi ridicate in procesul de luni toate aceste interdictii.

In 22 iulie, patronul OTV era anuntat la DNA ca i s-a prelungit cu 30 de zile interdictia de a parasi tara.

Dan Diaconescu si „clarvazatorul” Doru Parv au fost arestati pe 23 iunie de magistratii Judecatoriei Sectorului 1, fiind acuzati ca l-ar fi santajat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, caruia i-ar fi cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre averea edilului.

Pe 25 iunie, la recurs, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat pe Dan Diaconescu din arest, insa Doru Parv a ramas in detentie.

Pe 16 iulie, Judecatoria Sectorului 1 a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare preventiva pe numele lui Doru Parv.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu