INTERVIU – Ciprian Danciu despre fotbal, datorii Minaur și Liga 3

Reclame home 1
Reclame home 1

CS Minaur Baia Mare joacă din nou în Liga a III-a. Asta spre dezamăgirea suporterilor, care așteptau să vadă echipa din Baia Mare în Liga I în acest sezon. Nu s-a putut nici măcar menținerea în Liga a II-a, astfel că acum o luăm de la zero. Au fost sezonul trecut schimbări de antrenori, s-au adus jucători noi față de care acum clubul are datorii neachitate și la cârma echipei a revenit Ciprian Danciu, cel care a plecat de la echipă pentru a face loc lui Mihai Iosif.

Înaintea partidei cu Olimpia Satu Mare de zilele trecute, Ciprian Danciu a vorbit cu reporterul Ziarmm.ro despre fotbal, datorii Minaur și obiectivele echipei pentru acest sezon.

„Deocamdată ne bazăm pe o reconstrucție corectă, care necesită timp. Obiectivele noastre – în primul rând să ne îmbunătățim jocul cu fiecare meci, copiii trebuie să crească, să prindă încredere, sunt mulți jucători care au debutat cu prima etapă din acest sezon, au debutat în Liga a III-a. Prima înfrângere din acest sezon nu a fost neapărat o greșeală, o neatenție, o fază fixă unde noi, probabil, am adormit la acea fază și am fost taxați. Plăcerea de a juca fotbal e ceva unicat, tot asta le-am spus jucătorilor și cei care pot să o facă trebuie să fie fericiți. Și atunci ne dorim ca ei să joace fotbal de plăcere.

M-am întors la Minaur fiindcă țin foarte mult la acest oraș, la această echipă. Am plecat din aceleași considerente, fiindcă țin foarte mult la echipa aceasta și, cu toate că eu am promovat echipa, nu am ținut cont că eu plec și las în spate o muncă de un an de zile. O promovare din Liga a III-a în Liga 2 este grea, cu multe meciuri. M-am întors cu aceste condiții – pentru a reconstrui, pentru a da șansă copiilor din județ și pentru a împrospăta tot ce parcă a fost pus cumva la murat, că deja în fiecare an erau aceleași metehne, aceleași treburi. Încercăm să schimbăm din mers tot, să facem o echipă competitivă și chiar să declarăm că ne batem pentru a promova în Liga 2.

FOTO ro.wikipedia.org

Un obiectiv realist pentru CS Minaur în acest sezon este să rămânem în Liga 3. Însă, dacă jucătorii vor înțelege unele lucruri, să avem meciuri bune, atunci vom avea un obiectiv destul de îndrăzneț, pentru că calitate există, tinerețea este singurul impediment, pune un pic frână jocului. Dacă se poate play-off, e foarte bine. Nu am stabilit niște obiective de la bun început, pentru că din capul locului vreau să vă spun că clubul orașului este dator pentru anul precedent. Nu poți să te bagi în datorii mai mari decât le ai deja, trebuie achitate cele vechi și vor fi achitate, pentru că așa e normal, după care scăpăm de aceste datorii și abia apoi obiectivele vor fi cele corecte și clare. Pentru a avea un obiectiv de genul play-off sau promovare, ai nevoie de un buget. Ori acum, dacă am cere din nou orașului un buget mare cu datoriile care sunt acum, am ajunge din nou la colaps. Și atunci încercăm să scăpăm de datorii, să mergem în Liga 3 cu un buget foarte mic, cu jucătorii noștri din județ în proporție de 75-80%, iar dacă până în iarnă suntem ok, atunci putem discuta de o nouă provocare.

Eu nu pentru bani fac ce fac, la Recea a fost altă situație, că chiar nu m-am înțeles cu oamenii de acolo, au fost memorii peste memorii. Cu această retrogradare a fost și supărare mare, după plecarea mea s-au adus 7 jucători pe bani destul de mulți, pe bani care mie nu mi s-au aprobat, nu am știut de ce atunci, dar apoi mi-am dat seama, dar s-a văzut că nu este neapărat să aduci jucători cu nume și cu experiență, că până la urmă s-a făcut același lucru. Suporterilor băimăreni le transmit să aibă încredere în noi, să își susțină echipa, să aibă răbdare, să îi încurajeze la fiecare joc, iar dacă văd jucătorii în oraș după ora 10.00 seara să îi tragă de urechi. Pentru Primăria Baia Mare – să încercăm să luăm pas cu pas, să ne axăm pe acest sport extrem de iubit în județ și care merită mult mai multă atenție”, a spus Ciprian Danciu, pentru ziarmm.ro.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole