INTERVIU: Dr. Dacian Juca de la Spitalul Județean Baia Mare: ”Medicina de urgență este un microb” (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dr. Dacian Juca, medic specialist medicină de urgență, angajat în Unitatea de Primiri-Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, a vorbit, pe scurt, despre experiența ca medic de urgență în spitalul băimărean.

El consideră medicina de urgență ca un microb, de care nu mai scapi niciodată.

”Sunt un om ca oricare altul, care iubește, care trăiește, care dorește să facă bine și nu dorește să facă rău.

Medicina de urgență este un microb, indiferent de ce spune lumea, dacă te aprinzi, nu mai scapi de el absolut niciodată. A fost dragoste la prima vedere, m-am îndrăgostit din prima clipă, de adrenalină”, spune Dacian Juca.

La capătul unei gărzi, medicul regăsește o serie de emoții și nu numai: ”emoții, bucurii, tristețe, oboseală, toate”.

”Serviciul de urgență este suprasolicitat, indiferent de județul în care ne aflăm. Încercăm și ne străduim de fiecare dată să facem lucrurile să funcționeze, poate nu ne iese chiar tot timpul, dar încercăm în fiecare zi să îmbunătățim acest serviciu și încercăm să devenim tot mai buni, în fiecare zi.

Am lucrat și pe elicopter câțiva ani buni și prima mea experiență cu Baia Mare a fost în urmă cu aproximatv 10 ani, când colegii de aici, o mână de oameni, au dus la propriu greul sistemului de urgență”, a mai punctat Dacian Juca.

Mai trebuie spus că doctorul care a venit din Bihor pentru a munci în Baia Mare are și atestatul de salvator speolog. Mai multe detalii în video.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2