ÎNTREBĂRI – Ce s-a întâmplat cu „Spânzurătoarea”. De ce nu o mai vedem în oraș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Toată lumea știe de „Spânzurătoare”. Nu era om care să nu își dea întâlnire la „Spânzurătoare”. Simbol al Băii Mari care a dispărut fiindcă avea nevoie de restaurare, dar care mai apoi nu a fost montat la loc, spre nemulțumirea multora dintre băimăreni.

Fostul director al Direcției de Cultură Maramureș, Ioan Marchiș, a publicat pe rețelele de socializare o amintire legată de acest obiectiv, iar comentariile nu au întârziat să apară. Cei mai mulți dintre băimăreni regretă decizia luată de autorități de a lua această lucrare și a o duce undeva unde nu o vede nimeni. Iar Ioan Marchiș le răspunde: „Avea nevoie de restaurare și au promis că îl vor remonta înapoi. Apoi n-au mai vrut că nu au avut bani… Are un nou proiect de remontare făcut de un arhitect de la Roma, iar macheta cu varianta nouă a stat ani buni în biroul primarului, dar nu s-au găsit bani …”.

Am cerut un punct de vedere oficial fostului director al Direcției de Cultură Maramureș. Ioan Marchiș ne spune: „Era foarte frecventată de absolvenți, de cupluri proaspăt căsătorite, de toată urbea (își făceau poze sub monument). Acum se poate reface dacă vrea primăria. Are proiect de execuție și macheta la scară. Acum câțiva ani primarul era în tratative cu firma Rustic, să execute lucrarea. Apoi a fost suspendat totul”.

Ce știm acum este că lucrarea e la muzeu, trebuie restaurată sau refăcută. Dacă va mai fi adusă la locul ei, numai Primăria Baia Mare ne poate spune.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. SShowman

    Mda , ce iese la primar ?! ( poate un săpun de calitate ) … Bani aruncați !!! … La ce recesiune economică o să vină din 2026 , este destul și o Țeapă ( facem economie) …

    Reply
  2. dan

    Arcul solar a fost o lucrare frumoasa. Putea fi acoperita cu trandafiri si toate cuplurile s-ar fi fotografiat la nunta sub un arc de flori (uitind / neprevazind ca nunta este avanpremiera divortului, dar asta este alta tema…(luati-o ca o gluma)).

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole