Investitia de la Sarbi-Farcasa o ia din nou la vale – Deputatul Durus (USR): „Imi pierd speranta ca presedintele C.J. stie ce face”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Construit langa Dealul Urniturii de la Sarbi-Farcasa, depozitul ecologic, parte a Sistemului de Management Integrat al Deseurilor (SMID), devine sacul fara fund al pomparii de bani din bugetul Consiliului Judetean. Costurile intregului proiect de gestiune a deseurilor pe Maramures se cifrau la 64 de milioane de euro. Astazi s-a ajuns la peste 70 de milioane de euro, iar termenul de finalizare este depasit cu 5 ani.

Perspectivele nu sunt mai roz. Autorizatia de construire pentru „lucrari de stabilitate/punere in siguranta a investitiei realizate la Depozitul Ecologic din satul Sarbi”, pentru care s-au alocat suplimentar proiectului aproape 12 milioane de lei, a expirat de aproape doua luni.

Lucrarea de stabilizare a dealului nu este gata si fiecare luna care trece ridica semne de intrebare asupra solutiei tehnice avansate de proiectant. Suspiciunea unui esec al opririi alunecarilor de teren este intarita de noile crapaturi care au aparut in drum. Duminica, 16 februarie, deputatul USR Maramures, Vlad Emanuel Durus, a facut o noua vizita la depozitul ecologic.

„Vin constant la aceasta investitie pentru a monitoriza ceea ce se intampla. De fiecare data mai pierd cate un pic din speranta ca administratia Zetea stie ce face. Drumul o ia din nou la vale, autorizatia de construire pentru stabilizarea obiectivului este expirata, Consiliul Judetean aproba sistematic bani pentru o solutie negarantata. Un tablou care descrie un esec administrativ. Fac un apel la presedintele CJ sa organizeze o intalnire cu toti factorii politici din judet, la care sa participe si proiectantul, pentru a ni se prezenta toate datele legate de proiect. Sunt banii judetului, asupra carora avem cu totii o responsabilitate”, a spus deputatul USR Vlad Emanuel Durus.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *