Iohannis, despre anticipate: Nu exclud absolut niciun scenariu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat luni ca nu exclude niciun scenariu cu privire la declansarea alegerilor anticipate, informeaza AGERPRES.

Seful statului a fost intrebat intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Cotroceni daca exclude din start ca premierul Ludovic Orban sa demisioneze din functie, daca nu se ajunge la alegeri anticipate prin motiune de cenzura.

“Eu nu exclud acum, din start, absolut niciun scenariu, dar, intr-adevar, chestiunea demisiei nu a fost discutata”, a spus Iohannis.

Intrebat daca, in cazul in care demisia premierului va ramane singura varianta pentru declansarea anticipatelor, va recurge la aceasta modalitate, seful statului a raspuns: “La momentul cand se va discuta aceasta chestiune, cu siguranta se va face si un anunt public”.

Presedintele Iohannis a adaugat ca isi doreste ca Ludovic Orban sa ramana premier si a reiterat ca sansele sa se ajunga la alegeri anticipate sunt de 50%.

Despre alte persoane din PNL care ar putea prelua functia de prim-ministru, el a apreciat ca acest partid a avut intotdeauna personalitati “pentru toate pozitiile din statul roman”.

Iohannis a aratat ca nu i se pare oportuna discutia cu privire la un guvern de uniune nationala in cazul anticipatelor si ca isi doreste un executiv liberal.

“Nu mi se pare oportuna discutia despre un guvern de uniune nationala. Eu imi doresc un guvern liberal. Si variantele sunt fie anticipate, fie guvern liberal. Orice alta varianta, cel putin pentru mine, nu intra in discutie”, a subliniat seful statului.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2