ITPF Sighetu Marmației – Performanță în sport și în Poliția de Frontieră

Inspectoratul Teritorial al Poliției deFrontieră Sighetu Marmației  aduce în atenția opiniei publice cazul subcomisarului de poliție Sergiu Florin Dragoș, ofițerul coordonator al Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare. Timp de patru zile, acesta a făcut parte din delegația României la World WBC MuayThai Amazing Festival, desfășurat în Veneția, la sfârșitul săptămânii trecute.

„A plecat la această competiție din postura de arbitru din umbră și avea să întâlnească acolo elita mondială a acestei ramuri din artele marțiale. Dar, după prima zi, calitățile sale de arbitru aveau să fie apreciate la scenă deschisă, așa încât, încă din a doua zi a competiției a fost așezat la masa oficială de jurizare. Delegația României, din care Sergiu a făcut parte, a demonstrat că are în componență arbitri și sportivi atât de bine pregătiți, încât au fost primiți în prima linie a competiției.

Timp de trei zile, ofițerul Poliției de Frontieră Române a arbitrat peste 100 de meciuri (din cele aproximativ 450, câte a numărat festivalul) – atât din postura de arbitru de centru, cât și din cea de arbitru de margine sau supervisor – în cadrul competiției desfășurată în cele patru ringuri, la Veneția. Palmaresul colegului nostru este unul consistent. Calitățile sale sportive au fost puse în valoare de-a lungul anilor în numeroase competiții, Sergiu fiind medaliat și la campionatele organizate de Ministerul Afacerilor Interne atât la unifight, cât și la judo. Sportul este parte integrantă din viața lui încă din 1993, când a început să practice boxul, fiind chiar medaliat cu aur la Naționalele din 1998. Au urmat ani de pregătire, iar acum deține nu doar certificatul de instructor sportiv, dar și pe cel de arbitru MMA (fiind certificat de Federația Română de Kempo și MMA), iar mai nou și pe cel de arbitru MuayThai.

Când iese din sala de sport trece la cea de-a doua mare pasiune a sa: motociclismul. Este membru fondator al Blue Kinghts Romania V Law Enforcement Motorcycle Club (club din care fac parte angajați din toate structurile Ministerului Afacerilor Interne) și conduce cu mare plăcere o Honda 954 FireBlade. Cariera profesională în Poliția de Frontieră Română a început-o în 2006, iar de patru ani încoace este ofițerul care coordonează Compartimentul Sprijin Operativ din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare. În toți cei 17 ani a făcut parte numai din structurile operative ale instituției noastre și a participat la patru misiuni internaționale sub egida Frontex (două în Grecia, una în Bulgaria și una în Serbia). Subcomisar Sergiu Florin Dragoș este ofițerul care onorează nu doar instituția Poliției de Frontieră, ci și valorile promovate de sportul românesc și de țara noastră”, arată ITPF Sighet.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu