MĂNĂSTIREA ROHIIȚA- 30 de ani de la reînființarea lăcașului monahal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Duminică, 1 octombrie, am avut sărbătoare mare la Mănăstirea Rohiița din Țara Lăpușului. S-a sărbătorit hramul acesteia, sute de credincioși fiind prezenți la eveniment. S-au împlinit 30 de ani de la reînființarea acestui lăcaș monahal care devine tot și tot mai apreciat de credincioși.

În predica sa, Iustin Sigheteanul a vorbit despre ruptura dintre creștini și păgâni. Creștinii trebuie să aibă atitudine altfel decât păgânii: „Dacă la evrei funcționa legea dinte pentru dinte, ochi pentru ochi, la păgâni care pe care, la creștini va fi cu totul altfel. Să nu facem rău, să ni se facă bine…Creștinismul e legea harului, a iubirii”.

„Nu mai contează istoria. În Europa nu ar trebui să existe orgolii. Nu trebuie să facem comparații, că Dumnezeu se supără. S-a prăbușit Imperiul Otoman, Imperiul Bizantin, toate pentru ofensele aduse lui Dumnezeu. Nu face rău, lăsați loc răzbunării lui Dumnezeu. Fiți raționali! Fiți iertători! Nu vă comportați animalic! Plăcerea aduce durere, dar aduce și păcat. Ne naștem din plăcere, din instinctul plăcerii. De biserică avem nevoie tot timpul, peste tot, poporul român nu poate trăi fără Biserică, fără Dumnezeu. Numai Hristos poate salva lumea. Suntem beneficiarii tehnologiei, avem confort, avem bunăstare, dar nu avem voie să uităm de Dumnezeu.

Acum toate le-am rânduit la telefon, nu la cheie. Dar noi îl sfidăm pe Dumnezeu, spunem că nu l-a văzut nimeni, dar atunci vin catastrofe, 700 l pe mp în Grecia, stihiile naturii se dezlănțuiesc. Nu mai știm ce e bine și ce e rău, ce e păcat și ce e virtute. Soțul să își iubească soția și nu să o ia pe arătură. Natura e soldatul lui Dumnezeu, furtunile lovesc orașele mari, acolo e Babylonul. Trebuie să îți ceri iertare lui Dumnezeu ori de câte ori ai greșit”,a spus Iustin Sigheteanul în cuvântul său de învățătură.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole