septembrie 28, 2021

Maramureș: 1.878 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021 – 2022).

În județul Maramureș au fost repartizați 1.878 elevi (95,23%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (1.972).

În total au fost completate 23.507 opțiuni, rezultând o medie de 11,92 opţiuni/elev.

Un candidat a fost admis cu media generală 10 (zece).

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

291 elevi la specializări vocaţionale;

5 elevi în învăţământul militar;

3 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;

– 4 elevi pe locurile rezervate candidaților cu cerințe educaționale speciale.

”Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

 94 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie-5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25-28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9-11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată”, transmite Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 237 locuri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2