MARAMUREȘ – Ce supărări sunt la început de an școlar

Mai sunt câteva zile până la debutul unui nou an școlar. În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de azi, 30 august, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a vorbit despre pregătirile pentru startul noului an școlar și supărările care mai sunt și care ar trebui rezolvate până în 11 septembrie.

„Avem program prelungit în Baia Mare la Lucian Blaga și la Nicolae Iorga, la Iorga am oferit spații la Racoviță, 5 săli, alte trei săli la Caragiale, sperăm să accepte și să le primească. Dacă le vor accepta atunci vom evita să facem învățământ în schimbul 2 acolo. Personal mai puțin avem la școala cu predare în limba maghiară din Dămăcușeni, avem o situație la Aurel Vlaicu, dar se lucrează la remedierea ei. Avem la școala 4 Borșa lipsa microbuzului școlar, avem acolo mulți copii care vin cu microbuzul și nu îi putem aduce pe toți în timp util, la Nenițescu avem cantina cu defecțiuni, sperăm să se rezolve problema”, a spus Mihai Pop, inspectorul general școlar al ISJ Maramureș.

Acesta a mai precizat: „În ceea ce privește baza materială a unităților de învățământ, putem menționa faptul că în 39 dintre acestea se desfășoară diferite lucrări de reabilitare. În toate cele 184 de unități cu personalitate juridică, cât și în cele arondate este asigurat modul de încălzire pentru sezonul rece. Elevii și preșcolarii din județul Maramureș sunt transportați la unitățile de învățământ cu un număr total de 156 mijloace de transport, din care 73 aparțin unităților administrativ teritoriale aferente și 83 aparțin școlilor”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu