MARAMUREȘ – Procesul de recenzare trebuie finalizat pană în 17 iulie. De ce suntem la coada clasamentului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Ieri, 5 iulie,prefectul Rudolf Stauder, împreună cu reprezentanții Direcției Județene de Statistică, au convocat în ședință online membrii Comisiei Județene pentru Recensământul Populației și Locuințelor din România, ședință la care au participat și reprezentanții comisiilor locale.
Prefectura Maramureș a anunțat că obiectivul videoconferinței a fost acela de a evalua ritmul recenzării față în față la nivelul fiecărei Unități Administrativ Teritoriale din județul Maramureș și, totodată, de a sublinia implicațiile negative pe care le pot suporta administrațiile locale în cazul în care nu finalizează procesul de recenzare până la data de 17 iulie 2022.
“Ne asigurăm că procesul de recenzare decurge la parametri normali la nivelul județului Maramureș astfel încât la data de 17 iulie să avem finalizat recensământul populației.Este foarte important să ne încadrăm în termenul stabilit, iar pentru acest lucru oferim administrațiilor locale sprijinul necesar și îi încurajăm să se implice cât mai mult în campania de recenzare a populației de anul acesta.”, a declarat prefectul Rudolf Stauder.
Și totuși, cei de la Statistică spun că județul Maramureș nu se descurcă strălucit la această etapă din recensămantul populației și locuințelor. Și mai sunt 12 zile pană cand trebuie culese toate datele din teren.
„În județul Maramureș, etapa door to door decurge destul de greoi în sensul în care județul nostru se regăsește sub media națională ca nivel de colectare date din teren, mai precis suntem în coada clasamentului. Evident, avem localități în județul Maramureș care se descurcă excepțional și avem localități care se descurcă foarte, foarte greoi. Avem patru localități care au depășit populația rezidentă estimată, adică au un procent actual de peste 100% , avem 30 de UAT-uri care au un procent mai mare de 70%, 14 UAT-uri care se regăsesc sub un procent de 60% și 2 localități cu procente sub 50%. În cele 12 zile rămase noi trebuie să recenzăm tot ce ce găsește pe teren”, spune Marius Pop de la Direcția de Statistică Maramureș.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole