Maramures: Vremea va fi duminica apropiata de normalul termic al perioadei. Temperaturile maxime vor atinge 4 grade C

Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cer variabil, izolat au fost semnalate precipitatii slabe mixte in zona inalta de munte. In zona joasa, local, a fost prezenta ceata. Cel mai rece a fost la Targu Lapus -4 grade C.

Valori ale temperaturii aerului: -8 grade la Vf. Iezer, -5 grade in Pasul Prislop si Pasul Gutai, -4 grade la Sighetu Marmatiei si Cavnic,-3 grade la Seini si Somcuta Mare, -2 grade la Borsa, Viseu de Sus, Targu Lapus si Ocna Sugatag, -1 grad in Baia Mare, Baia Mare.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade, iar cele minime intre -6 si -2 grade C. Noaptea si dimineata, in zonele joase, izolat se va semnala ceata.

Debitele si nivelurile cursuriilor de apa din judet au fost usor variabile, cu tendinte de scadere. Fenomelene de iarna sunt instalate pe cursurile de apa. Gheata este formata la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Cisla, Mara, Ruscova, Suciu, Cavnic,, Firiza. Sunt poduri de gheata cu ochiuri pe raurile Botiza, Iza, Suciu. Poduri de gheata formate exista pe raurile Viseu, Iza (apa curge peste podul de gheata), Mara si Nistru (apa curge pe sub podul de gheata). Curg sloiuri de gheata pe raurile Viseu, Lapus, Somes.

Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara: 10 cm la Varful Iezer, 7 cm in Baia Borsa, 5 cm pe Valea Viseului, 4 cm in Pasul Gutai si la Baiut, 3 cm in Poiana Borsa, 2 cm la Cavnic, Firiza si Targu Lapus.

Informatii: CJSU Maramures//ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole