MARAMUREȘUL MIZERABIL – Vănătorii și pescarii din județ au ieșit la „vanătoare” de deșeuri

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Maramureș a ieșit la „vanătoare” de deșeuri. În total aproximativ 200 de vânători și pescari, în frunte cu președintele Cătălin Botiș, vicepreședintele Călin Chilat și directorul executiv Dorin Caraciuc, au organizat weekendul trecut o acțiune de ecologizare la nivelul întregului județ. Au fost implicate Cluburile de Vânătoare și Pescuit din Baia Mare, Borșa, Sighet, Vișeu, Tg. Lăpuș, primăriile Recea, Săcălășeni, Ardusat și Dumbrăvița.

„Acțiunea a avut ca scop adunarea gunoaielor și transmiterea unui semnal cetățenilor care lasă în urma lor deșeuri de tot felul. Dorim să nu mai facă și să aibă grijă de mediul înconjurător. Am invitat și cetățeni să vină alături de noi pentru că nu- i rușine a face curățenie în natură. Este același lucru ca atunci când faci acest lucru acasă. Îi felicit pe participanți pentru seriozitatea cu care au tratat acest eveniment”, a spus președintele Cătălin Botiș.

Vicepreședintele Călin Chilat: „Mai sunt oameni care iubesc natura și au ales ca în timpul lor liber să ecologizeze zone pline cu gunoaie lăsate tot de oameni mai puțin prietenoși cu mediul înconjurător. Natura este tot ceea ce avem în comun, de aceea trebuie respectată de fiecare în parte. Am avut o mare dezamăgire când am găsit gunoaie lângă  zonele de agrement și în apropierea apelor. Să sperăm că prin educația tinerilor și a cetățenilor în spiritul dragostei pentru natură și mediul înconjurător să diminuăm impactul negativ pe care omul îl are asupra biodiversității și calității vieții pe pământ”.

Directorul executiv Dorin Caraciuc subliniază AJVPS Maramureș gestionează un număr de 23 fonduri cinegetice cu o suprafață de 254.000 ha și 25 cursuri de ape. „Cu  toții beneficiem de minunile naturii, dar din păcate urmele acțiunilor umane se văd la tot pasul. Deșeurile sunt adevărate surse de infecție pentru om și fauna sălbatică. Gunoaiele sunt abandonate la întâmplare, începând din golul alpin și continuînd cu cel mai mic curs de apă. Acesta este motivul pentru care am inițiat această ecologizare”.

 

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu