MAȘINI DECLARATE FURATE – Românii le iau în leasing pentru a se da mari în țară

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sunt mulți cei plecați în străinătate care, odată ajunși în țară, se dau mari în localitățile de domiciliu cu mașini de mii de euro care nici măcar nu sunt ale lor. Sunt mașini închiriate sau luate în sistem de leasing și pentru care se plătesc bani grei. Doar că dacă cumperi o mașină în leasing, ai de plătit rate și ai niște obligații de respectat. Una dintre ele e de a nu părăsi țara de unde ai cumpărat mașina în rate. Dacă totuși o faci, o faci pe răspunderea ta și ar fi bine să știi că mașina e declarată furată de firma de leasing și de aici probleme cu legea. Astfel de cazuri găsim și în Maramureș.

A pățit-o recent o femeie aflată la volanul unui Jaguar din 2016, care a fost oprită în trafic de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați. Oamenii legii au aflat că Jaguarul figura în bazele de date ca fiind semnalat furat din Marea Britanie.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Marea Britanie. Cu privire la aspectele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziționat autoturismul în sistem leasing de la o societate de profil din Marea Britanie și nu a mai achitat ratele aferente. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 147.800 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, arată autoritățile.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2