Masuri restrictive aplicate la nivelul focarului de influenta aviara

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

DSVSA Maramures face o comunicare de interes public prin care solicita sprijinul si intelegerea cetatenilor in vederea respectarii masurilor impuse pentru ca virusul aviar sa nu se raspandeasca si in alte locatii.

”In data de 16 februarie 2020, s-a intrunit Comitetut Judelean pentru Situatii de Urgenta prezentandu-se situatia epidemiologica existenta, impactul social si economic ce-i creaza evolutia acestui focar de influenta aviara precum si importanta luarii tuturor masurilor pentru prevenirea difuzarii bolii din focar.

Pentru stabitirea masurilor concrete s-a decis instituirea a doua filtre de control rutier pentru securizarea zonei; in perimetrul restrictionat vor avea acces personalul muncitor direct productiv; in si din perimetrul restrictionat nu intra si nu ies pasari, oua, furaje, materiate/ustensite, dejectii si orice alt posibil, portant/vehicutant al virusului influentei aviare fara aprobarea autoritatii veterinare competente.

Rugam populatia si sa sprijine masurile instituite, intrucat acestea sunt vitale pentru evitarea propagarii virusului din acest focar. Totodata rugam populatia sa sprijine medicii veterinari in toate activitatile derulate de acestia in zonele de proteclie si supraveghere”, s-a precizat in comunicatul trimis de DSVSA Maramures, ziarului nostru.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1