septembrie 28, 2021

Măsurile de relaxare valabile de la 1 august, stabilite săptămâna viitoare. Ce se întâmplă dacă crește numărul cazurilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritățile vor decide cât și cum relaxează restricțiile de la 1 august în funcție de evoluția epidemiologică, a declarat vineri seară, la Digi 24, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. „Dacă impactul este major pe spitale și pe ATI și crește mortalitatea, abordarea va fi alta”, a spus el.

Săptămâna viitoare se va stabili ce măsuri anti-COVID se relaxează de la 1 august, a patra etapă a calendarului relaxărilor discutat în mai, a precizat Arafat, care a declarat că nu e la curent cu ce s-a discutat până acum în această privință.

„Nu am fost în ședința Coaliției și nu am cum să știu ce s-a discutat acolo. Știu că săptămâna viitoare urmează să discutăm o eventuală hotărâre CNSU pentru 1 august, să vedem care vor fi măsurile, dacă rămân la fel, dacă vor fi modificări. Se va discuta inclusiv la nivel politic care este abordarea. Peste tot, zona politică a discutat măsurile, în toate țările”, a spus Arafat. Șeful DSU a spus că se va urmări ce se întâmplă în secțiile de Terapie Intensivă, de vreme ce a reînceput să crească numărul de cazuri COVID, și în funcție de ce se întâmplă acolo se vor decide măsurile.

„Este clar că dacă începe să crească, și acum foarte multe țări se gândesc la acest aspect, ne uităm la ce impact va avea pe secțiile de Terapie Intensivă. Dacă impactul este limitat, iar vaccinații duc la limitarea impactului, abordarea este una. Dacă impactul este major pe spitale și pe ATI și crește mortalitatea, abordarea e alta”, a adăugat șeful DSU.

Citeşte întreaga ştire: Măsurile de relaxare valabile de la 1 august, stabilite săptămâna viitoare. Ce se întâmplă dacă crește numărul cazurilor COVID

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2