MONDEN – Vedetele cumpără și restaurează case de 100 de ani din Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Casele tradiționale din lemn pe care le găsești numai în Maramureș au ajuns să fie cunoscute în toată lumea. Sunt vedete autohtone, cum este Laura Coșoi, care au și cumpărat astfel de case pe care intenționează să le pună în valoare prin restaurare completă.

„În curând, Maramureșul va fi acasă pentru noi, pentru că am cumpărat un teren aici și avem de gând să restaurăm o casă achiziționată acum 5 ani cu o vechime de peste 100 de ani”, spune Laura Coșoi pe blogul său. Laura povestește fanilor cum a fost Paștele în Maramureș: „Maramureșul mi se pare un loc binecuvântat, cu peisaje rupte din Rai și oameni care trăiesc atât de frumos! Am fost într-o zi în drumeție la Preluca Veche, spre Tg. Lăpuș. Am ajuns exact în Sâmbata Mare, când oamenii se pregăteau de Paște. Ne-am dorit să fim niște prezențe cât mai discrete, ca să nu tulburăm cu nimic ritualul lor, probabil rămas același de sute de ani. Atmosfera locului mi se părea desprinsă dintr-un film – de Emir Kusturica, pe alocuri. Spre exemplu, o familie pe care am vizitat-o avea un porc adăpostit într-o Skoda veche. În casele oamenilor trăiau nestingheriți căței, pisici sau cloști cu pui. La un moment dat, ne-am trezit cu un porc vietnamez negru, care ni se invârtea printre picioare – era animalul lor de companie. Nu pot sa descriu cat de incantati au fost copiii sa se joace cu gaini, cocosi sau caprele cu ieduti! Am vazut cum framantau femeile cozonacii in covata si am vopsit ouale impreuna. Ne-am integrat in stilul lor de trai simplu si profund totodata si am simtit mai intens bucuria apropierii Invierii”.

Pentru cei care nu știu, Laura Coșoi este o actriță română de film, teatru, televiziune și voce, una dintre actrițele vedetă ale postului de televiziune PRO TV. Poate o cunoașteți din celebra serie La Bloc sau Fete cu lipici.

FOTO lauracosoi.ro

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2