Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare găzduiește prima întâlnire din cadrul proiectului de cercetare „Bioarheologie la Baia Mare/Rivulus Dominarumˮ

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În perioada 11 iulie – 5 august, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare găzduiește prima întâlnire din cadrul proiectului de cercetare intitulat „Bioarheologie la Baia Mare/Rivulus Dominarumˮ la care participă inițiatorii drd. Priscilla Mollard și Adam Netzer Zimmer, ambii de la Universitatea din Massachusetts Amherst (SUA), alături de 11 studenți și absolvenți de la diferite universități din SUA și Australia, precum și un voluntar (elev la Colegiul Național ˮMihai Eminescuˮ din Baia Mare).

”Proiectul inițiat de Priscilla Mollard urmărește continuarea investigațiilor antropologice a defuncților descoperiți cu prilejul cercetărilor arheologice preventive efectuate în perioada 2012-2014 în cimitirul aferent bisericii Sfântul Ștefan din Piața Cetății/Țintirim din Baia Mare.

Principalale rezultate obținute în acest an vor face obiectul unei conferințe de presă care va avea loc miercuri, 03.08.2022, începând cu ora 14, în sala de Conferințe a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare, strada Monetăriei, nr.1-3.

Priscilla Mollard, împreună cu Adam Netzer Zimmer și studenții cercetători ai proiectului vor discuta despre vestigiile antropologice din acest cimitir, precum și despre scopurile și obiectivele lor de cercetare din acest an și din anii următori.

De asemenea, vineri 05.08.2022, ora 10, în aceeași locație va avea loc prima Conferință Anuală Internațională din cadrul proiecului „Bioarheologie la Baia Mare/Rivulus Dominarumˮ, la care vor fi prezentate proiecte de cercetare privind sănătatea locuitorilor din Baia Mare medievală, precum și traumatisme ale scheletelor aflate pe cuprinsul cimitirului din Piața Cetății”, se arată într-un comunicat al Muzeului Județean de Istorie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2