NEMULȚUMIRI MEDICI DE FAMILIE MARAMUREȘ- Sumele aferente lunii august nu au fost încă transferate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Contractul încheiat între Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș și cabinetele medicilor de familie din județ prevede ca termen de plată al facturilor data de 18 ale lunii. Cu toate acestea CAS Maramureș încă nu a efectuat transferurile bancare cu sumele aferente facturilor întocmite pentru activitatea din luna august 2023, lucru recunoscut și de către Carmen Prodan, președinte-director al CAS Maramureș.
Ori se știe că data de 25 ale lunii este termenul pentru plățile la ANAF. Însă, mai grav, pe lângă aceste plăți cabinetele de medicină de familie trebuie sa își plătească angajații (asistenți medicali, personal curățenie, contabili) dar și cheltuielile (softul de cabinet, utilități, deșeuri periculoase, pază și protecție). Apoi, după data de 25 ANAF percepe penalități de întârziere, la fel toți furnizorii percep penalități de întârziere.
Medicii de familie nu înțeleg de ce casele județene de asigurări de sănătate nu au comunicat oficial cu furnizorii de servicii medicale despre aceste întârzieri de plată, respectiv de ce nu au dreptul la penalități de întârziere a plăților atâta timp cât aceste întârzieri le aduc prejudicii.
În Maramjreș au fost discuții pe acest subiect chiar ieri, iar reprezentanții medicilor de familie au plecat de la întâlnire cu promisiuni că banii vor veni. Rămâne de văzut când și cum se vor putea evita pe viitor astfel de situații.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole