Nicolae Ciucă: Sunt pregătite măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare

Preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, la Roman, că guvernul va lua măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, însă forma acestora va fi stabilită în cadrul coaliţiei, informează AGERPRES.

„Am avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul Finanţelor. Sunt pregătite măsuri în acest sens. Ele trebuiau să fi fost finalizate ca analiză, doar că au fost câteva priorităţi care au generat această întârziere. Cu certitudine, aşa cum am spus de fiecare dată, împreună cu miniştrii de linie, împreună cu premierul vom analiza toate aceste măsuri în coaliţie. Dacă tot am vorbit de mediul de afaceri şi tot au fost luate nişte măsuri prin care să depăşim o situaţie dificilă, este absolut normal ca această povară să fie împărţită în mod egal, atât la nivelul mediului de afaceri, cât şi la nivelul cheltuielilor bugetare”, a precizat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a adăugat că urmare a măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare, acestea au fost aproape la jumătate, în noiembrie 2023, faţă de aceeaşi lună a anului precedent.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu