NU E DE BINE – În 2023 au murit mai mulți oameni în accidente rutiere decât în 2022 în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O statistică a Serviciul Rutier Maramureș ne arată că avem o creștere a numărul persoanelor decedate în acest an pe drumurile din județ față de prioada similară a anului trecut. Astfel, dacă în urma celor 104 accidente rutiere grave înregistrate anul trecut au murit 29 de oameni, în perioada ianuarie-7 decembrie 2023 au decedat 37 de persoane în 87 de accidente rutiere grave. La accidente rutiere grave avem un minus de 17 față de perioada anului trecut.

În urma celor 87 de accidente rutiere grave am avut 60 de persoane rănite grav (cu 22 mai puțin decțât în perioada similară a anului trecut), respectiv 40 de persoane rănite ușor, cu 11 mai puțin decât în perioada la care facem referință din 2022.

La nivel național, în primele 10 luni din acest an am avut 545 de accidente rutiere datorate vitezei neadaptate la condițiile de drum, 505 accidente care au avut ca și cauză abaterile bicicliștilor, traversarea neregulamentară a pietonilor – 418 accidente, neacordarea de prioritate pietonilor – 314 accidente, respectiv neacordarea de prioritate vehiculelor – 313 accidente.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole