NU-I DE BINE – Maramureșul, printre județele cu cele mai multe infectări COVID în 24 de ore

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Sănătății a anunțat azi, 2 mai, că cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în municipiul Bucureşti – 119, respectiv în judeţele Maramureş – 35, Cluj – 31 şi Braşov – 26.  Avem și trei județe unde nu s-a înregistrat niciun caz de COVID în ultimele 24 de ore.

La nivel național în ultimele 24 de ore au fost confirmate 528 de noi infectări cu SARS CoV 2, respectiv am avut 3 persoane decedate. În momentul de față sunt 1.242 persoane internate în secții, din care 77 sunt copii, 191 de persoane sunt internate în ATI. Din cele 191 de persoane internate în ATI, 166 (86.91%) sunt persoane nevaccinate (care nu au un certificat care să ateste vaccinarea).

În continuare autoritățile spun că persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea: „În situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv apelați numărul unic de urgență 112. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2