OFICIAL – Mâncare mai bună și mai sănătoasă în spitale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat azi că propunerea Ministerului Sănătății aflată deja în transparență decizională va face câteva schimbări de bun simț, iar prima schimbare va fi aceea de eliminare a plafonului maximal al alocațiilor de hrană din spitale, o reglementare de mai bine de 10 ani, ajustată în 2016.
„Nivelul alocaţiilor de hrană se stabilește de către conducătorul unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație, responsabilitatea trebuie să fie comună și datele trebuie transmise la MS pentru transparență. Stabilim nivel minim al alocaţiilor de hrană la 16 lei/ zi /pacient – tocmai pentru a proteja pacienții de economii făcute de conducerea spitalului acolo unde nu trebuie, respectiv vom avea un ghid pentru alimentație sănătoasă în unitățile sanitare. De urmărirea acestuia va fi responsabil atât managerul cât și Consiliul de Administrație – în evaluarea lor se va ține cont de acest aspect”, spune Vlad Voiculescu.
Vă reamintim că recent Spitalul Județean Baia Mare s-a aflat în atenția opiniei publice după ce un control făcut de cei de la Consiliul Județean a scos la iveală multe nereguli, inclusiv faptul că se fura din hrana bolnavilor. Carnea și ouăle erau cele mai furate produse.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *