OFICIAL – Scenariile după care vor merge elevii la școală în săptămâna care vine

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință extraordinară, în sistem online, fiind aprobate scenariile pentru organizarea și desfășurarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar. Anunțul a fost făcut de către prefectul județului, Vlad-Emanuel Duruș, președintele CJSU Maramureș.
Acesta a precizat că în Scenariul 1 avem participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori, respectiv Scenariul 2 înseamnă că în localitățile din județ unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 și dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină vom avea participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, respectiv participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase / ani de studiu.
„În scenariul 1 își vor desfășura cursuri 363 unități/structuri de învățământ, iar în scenariul 2, vor desfășura cursuri 33 unități/structuri de învățământ. În județul Maramureș nu sunt localități carantinate zonal. De asemenea, se permite organizarea orelor remediale, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, respectiv distanțare corectă, aerisirea frecventă a spațiilor, respectarea normelor de igienă și purtarea obligatorie a măștii de protecție. În funcție de evoluția situației epidemiologice, vor fi stabilite și aprobate măsurile necesare pentru prevenirea și limitarea infecției cu SARS-CoV-2 la nivelul unităților/structurilor de învățământ”, a mai adăugat prefectul județului Maramureș.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2