OPRITE LA PETEA – Aproape 10 tone de mobilier și haine uzate trebuiau să ajungă în Maramureș

Un transport de mobilier și haine uzate care trebuia să ajungă în Maramureș a fost oprit la Petea de polițiștii de frontieră sătmăreni. La punctul de frontieră amintit s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 42 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier și haine uzate, de la o societate comercială din Țările de Jos care urmau să ajungă în județul Maramureș.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 9.890 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât marfa nu a fost supusă operațiunilor de spălare, dezinfecție și dezinsecție”, arată ITPF Sighetu Marmației.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu