Orașul Baia Mare, lider în județ la infracțiunile stradale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

În cursul anului 2020, structurile I.P.J. Maramureș au organizat și efectuat razii, acțiuni de amploare/cu efective mărite și controale directe care au avut ca rezultat constatarea directă a peste 1.400 de infracțiuni, din care 1002 în flagrant, se precizează într-un raport.

Din totalul intervențiilor la evenimente ale structurilor județene de poliție, peste 17.000 de intervenții (85%) s-au desfășurat în urma unor solicitări venite prin SNUAU 112.

La nivelul judeţului Maramureş, în anul 2020, infracţiunile stradale reprezintă 5,29% din totalul infracțiunilor sesizate. Criminalitatea stradală este un tip de criminalitate specific mai ales mediului urban, cele mai multe infracțiuni stradale (85,5%) fiind înregistrate în municipiul Baia Mare.

Criminalitatea în mediul rural reprezintă 30,8% din criminalitatea la nivel de județ.

Comparativ cu anul 2019, în perioada supusă evaluării s-a  constatat o scădere cu 13,4% a infracționalității în mediu rural. Ponderea cea mai mare o deţin infracţiunile judiciare – 59%, în special cele din sfera micii criminalităţi (loviri sau alte violenţe, furturi și amenințări). Alte infracțiuni frecvent întâlnite în mediul rural sunt infracțiunile rutiere (13%) și infracțiunile prevăzute de Codul Silvic (5%), potrivit aceluiași raport.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *