Orașul Vișeu de Sus va avea centură ocolitoare. Care va fi traseul ales (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Orașul Vișeu de Sus va avea centură ocolitoare. Să circuli prin Vișeu în anumite momente ale zilei pe zona de centru e foarte greu, oraș mic, mașini multe, parcări puține etc. Însă nu s-a renunțat la ideea amenajării unei centuri ocolitoare a orașului. Administrația locală susțin că implementarea acestui proiect, împreună cu sistemul de semaforizare deja funcțional, vor rezolva în mod definitiv problema supraaglomerării, în anumite perioade din an, a traficului rutier. Odată creată această alternativă, tot traficul greu va fi deviat, iar centrul orașului se va putea „bucura” de libertatea mult dorită.

„Chiar în această perioadă se realizează studiile de teren topografice si geotehnice, pe baza cărora vor fi stabilite soluțiile tehnice ale obiectivului de investiții, care creionează ceea ce va fi centura ocolitoare a orașului Vișeu de Sus. Realizarea acestui proiect are la bază o serie de criterii principale și anume afectarea unui număr cât mai mic de case, realizarea unui traseu de drum nou, care să evite traversarea spatiului construit, scurtarea timpului de călătorie pentru ocolirea orașului- circa 5 minute pe un traseu de aproximativ 4km lungime, creșterea siguranței circulației in trafic și degrevarea orasului de traficul greu, reducerea poluarii sonore si a aerului.

Soluțiile tehnice vor fi definitivate in cadrul Studiului de Fezabilitate aflat in pregătire, si vor fi aduse public la cunoștință tuturor locuitorilor, de îndată ce vor fi finalizate. Traseul centurii ocolitoare se desprinde din DN18, in zona km 124+000 si se incheie la iesirea către Moisei in zona km 127+500, având o lungime de aproximativ 4km. Centura ocolitoare va avea caracteristici tehnice pentru un drum de clasă tehnică 3, cu lățimea platformei de 10 m, din care 2×3.50 m carosabil și 2×1.50m acostament consolidat, cu o viteză de proiectare de 80 km/oră. Conexiunea cu DN18 se va asigura prin intersectii giratorii iar intersectiile cu drumurile locale vor fi realizate în regim denivelat cu pasaje, pentru asigurarea unei fluențe a traficului si un grad ridicat pentru siguranța circulatiei”, anunță administrația locală.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole