Orban: Dublarea alocatiilor pentru copii se va face daca exista resurse financiare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Premierul Ludovic Orban a declarat ca alocatiile pentru copii vor fi dublate “daca exista resurse financiare”, informeaza AGERPRES.

“Daca exista resurse financiare, (…) nu-mi place sa mint. Si daca am fi vrut sa marim alocatiile nu am fi putut pentru ca Legea bugetului era deja publicata, intrata in vigoare la momentul la care a fost promulgata Legea de crestere a alocatiilor”, a afirmat Orban, duminica, la Hotnews, intrebat daca alocatiile pentru copii vor fi dublate la jumatatea acestui an.

El a reamintit ca alocatiile pentru copii au crescut, de-a lungul timpului, la initiativa PNL, in 2015 si 2019, iar liberalii au promovat si mecansimul de indexare anuala a acestora pentru a compensa pierderile de putere de cumparare determinate de inflatie.

“Aceasta majorare a alocatiilor genereaza o cheltuiala suplimentara la bugetul de stat de 6,3 miliarde de lei, pe estimarile pe care ni le-a dat Ministerul Finantelor. Puneti la asta inca 16 miliarde de lei pentru a asigura cresterea pensiilor, conform Legii pensiilor, mai puneti si pe Legea salarizarii, cresterea cu o patrime de anul acesta, ca sa va dati seama cam care este impactul bugetar. Guvernul (…) nu are de unde sa adune banii din eter ca sa poata sa asigure banii necesari unor cheltuieli bugetare.

Cheltuielile trebuie dimensionate in functie de venituri. (…) Nu exista nicaieri in lumea asta sa se dubleze de doua ori intr-un an alocatiile pentru copii. De altfel, daca va uitati la declaratiile pesedistilor, au vrut sa se razbune pe noi, efectiv, sa-i aratam noi PNL-ului ce inseamna dublarea alocatiilor pentru copii. A fost, asa, ca un razboi politic “, a sustinut prim-ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *