Orban le-a dat ministrilor termen pentru a gasi solutii privind implementarea marilor proiecte de infrastructura

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Ludovic Orban le-a cerut ministrilor de resort ca in termen de cel mult 10 zile de la adoptarea OUG privind anularea parteneriatelor public-private care au fost anterior gestionate la Comisia Nationala de Strategie si Prognoza sa vina cu solutii de implementare a acestora, dupa ce, in prealabil, a aprobat introducerea pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de guvern, informeaza AGERPRES.

„Introducem pe ordinea de zi proiectul de ordonanta de urgenta prin care readucem proiectele importante pentru Romania in cadrul ministerelor care au competenta si capacitatea de a le pune in practica. Aici o sa am o solicitare catre toate ministerele ca in decurs de maxim 10 zile de la adoptarea ordonantei de urgenta sa prezinte in sedinta de guvern un plan de derulare a acestor proiecte.

Adica, trebuie cateva decizii foarte clare, cum le finantam, care sunt termenele pentru fiecare etapa, realizarea proiectarii, realizarea licitatiilor aferente fiecarei faze a proiectului, de asemenea, cat dureaza faza de executie. Si, repet, important este cum finantam aceste proiecte, pentru ca va fi extrem de important ca aceste proiecte de importanta uriasa pentru dezvoltarea economica a Romaniei sa poata sa fie finalizate in cel mai scurt termen posibil”, a declarat Ludovic Orban, marti, in cadrul sedintei de guvern.

Sefului Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, a precizat ca titlul proiectului de act normativ este „Ordonanta de urgenta pentru modificarea OUG 39/2018 privind parteneriatul public-privat si pentru stabilirea unor masuri privind investitiile publice”.

„Suntem pregatiti cu proiectul de ordonanta de urgenta pentru deblocarea proiectelor de infrastructura de interes national, precum Autostrada Bucuresti – Ploiesti sau Autostrada Targu-Neamt – Iasi, care au fost ingropate de fosta guvernare sub formula unor povesti de tip parteneriat public-privat in cuprinsul unor proceduri care nu aveau nicio sansa de realizare. Suntem pregatiti pentru deblocarea acestor proiecte, astfel incat competenta pentru realizarea acestor proiecte majore de infrastructura sa revina la ministerele de resort „, a mai declarat Danca in acelasi context.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole