PÂNĂ ÎN 2024 – Baia Mare vrea să aibă un centru integrat de colectare separată a deșeurilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Primăria Baia Mare a anunțat demararea unui proiect legat de gestiunea deșeurilor din municipiu. Obiectivul proiectului constă în accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemului de gestionare a deșeurilor în Municipiul Baia Mare, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economie circulară.
Oficialii Primăriei Baia Mare spun că prin implementarea proiectului se urmărește înființarea unui Centru Integrat de colectare separata prin aport voluntar destinat aglomerării urbane Baia Mare, având ca rezultat creșterea ratei de reciclare/valorificare, reducerea până la eliminare a deșeurilor abandonate de pe raza Municipiului Baia Mare, îmbunătăţirea aspectului urban şi arhitectural, păstrarea unui mediu curat în Municipiului Baia Mare, respectiv respectarea reglementarilor legale in vigoare privind gestionarea deseurilor la nivel UE si national.
Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 27.450.810,00 lei, echivalentul a 5.580.000,00 euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 5.215.653,90 lei. Data de finalizare a proiectului este 31.12.2024.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole