Papa Benedict al XVI-lea ‘si-a impartit pranzul’ cu 250 de saraci

Suveranul Pontif, Benedict al XVI-lea, ‘si-a impartit pranzul’ cu circa 250 de persoane sarace, aflate in grija comunitatii religioase Maica Tereza, cu ocazia jubileului de 100 de ani de la nasterea ‘sfintei celor saraci’, informeaza un comunicat al Vaticanului, citat de AFP.

‘Caritatea este forta care schimba lumea’, a declarat Suveranul Pontif la finalul pranzului. Papa a tinut sa aduca un adanc omagiu acestei celebre cuvioase si vietii sale ‘umile’.

Chiar la masa Suveranului Pontif au stat circa 15 persoane, intre care mai multe originare din Haiti, India, Etiopia, Cote d’Ivoire, Gabon si China. De asemenea, la cest eveniment, organizat in sala Paul VI-lea din Cetatea Vaticanului, au fost invitati 250 de membri ai fratiei Misionarii Caritatii, congregatie religioasa fondata de Maica Tereza de Calcutta /2010-1997/.

Misionarii Caritatii, barbati si femei, se ocupa in prezent de mai multe zeci de structuri destinate ingrijirii celor nevoiasi, persoanelor in varsta abandonate, bolnavilor mintali sau celor bolnavi de SIDA. Una dintre aceste structuri isi are sediul, conform vointei fostului Suveran Pontif Ioan Paul al II-lea, chiar la Vatican. in fiecare 26 decembrie, ea organizeaza o masa de Craciun pentru cei defavorizati.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu