PASAJ SUPRATERAN ITALSOFA – Lucrările vor începe în circa 3 luni. Cine spune asta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Vin vești bune pentru proiectele importante ale Consiliului Județean Maramureș. Până să vi le spunem, ar trebui să le amintim celor de la Drumuri Naționale că sunt necesare lucrări de amenajare a carosabilului în zona Clubului Văcarilor, unde se circulă din ce în ce mai greu. Iar șoferii așteaptă remedierea problemelor.
Revenind la veștile bune, administratorul public al județului, Gabriel Ștețco ne spune că pasajul suprateran de la ITALSOFA a primit ultimul Aviz în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor.
„Prinicipalii indicatori aprobați sunt pasaj suprateran peste DJ 182B – lungime 650 m, 11 deschideri + 2 rampe, amenajare intersecție în sens giratoriu sub pasajul proiectat – 6 ramuri, pod pe Varianta de Ocolire Baia Mare – 1 buc, Pod pe drumul județean 182B – 1 buc, Podeț pe drumul județean 182B – 1 buc, Sistem de iluminat cu telegestiune și lampi LED și Sistem de supraveghere video.  VALOAREA TOTALĂ: 77.225.707 lei cu TVA. Sursa de finanțare: PNRR, Componenta 4 – Transport Sustenabil Estimăm începerea efectivă a lucrărilor în aproximativ 3 luni”, spune Gabriel Ștețco.
A doua veste bună se referă la varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmației, proiect care a primit Avizul CNAIR pentru Siguranța Circulației: „Urmează avizul Consiliului Tehnico Economic C.N.A.I.R. și Ministerul Transporturilor ( aproximativ 30 zile). Prinicipalii indicatori aprobați sunt centura în lungime de 5.52 km, pasaj suprateran peste CF – 1 buc, amenajare intersecție în sens giratoriu – 4 buc, alte amenajări de intersecții – 5 buc și amenajare parcare laterală. VALOAREA TOTALĂ: 137.393.440,04 lei cu TVA, sursa de finanțare fiind PNRR, Componenta 4 – Transport Sustenabil. Estimăm demararea achiziției de PROIECTARE + EXECUȚIE în cursul lunii Ianuarie 2024”.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. Vasi

  Poate faceti ceva si in privinta maldarului de gunoi imputit, ca tot este an electoral. Sa nu ne mai cada parul din nas cand vom circula pe pasajul cel nou nouț!

  Reply
 2. Horatiu

  In proiectul propus lipseste cu desavarsire posibilitatea prelungirii pistei de biciclete prin pasaj si dincolo de el. Daca ne dorim un oras verde, atunci ar cam trebui sa ne gandim si cum vom parcurge pe jos, cu bicicleta si cu trotineta o intersectie atat de aglomerata. Prima trecere de pietoni inainte de Italsofa nu are continuitate peste sensurile de mijloc ale drumului.
  Inca nu-i tarziu sa se faca corectiile necesare.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole