Pentru prima oară, China a depășit SUA și a devenit prima țară din lume după volumul investițiilor străine

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Pentru prima oară, China a depășit SUA și a devenit prima țară din lume după volumul investițiilor străine. Conform raportului ONU pentru Comerț și Dezvoltare, investițiile străine au scăzut, anul trecut, în SUA cu 49%, până la $134 miliarde. În același timp, în China, investițiile străine au crescut cu 4%, până la $163 miliarde, percizează WSJ.

China, ocupa de mult timp locul 2, a beneficiat de investițiile directe ale companiilor străine în creștere cu 4%, a declarat Conferința Națiunilor Unite pentru comerț și dezvoltare. Beijingul a folosit carantină strictă pentru a opri în mare măsură Covid-19 după ce boala a apărut pentru prima dată într-un oraș central din China, iar produsul intern brut al Chinei a crescut chiar pe măsură ce majoritatea celorlalte economii majore s-au contractat anul trecut.

Numerul de investiții din 2020 subliniază mișcarea Chinei către centrul unei economii globale dominate de prea mult timp de SUA – o schimbare accelerată în timpul pandemiei, întrucât China și-a consolidat poziția de fabrică mondială și și-a extins partea din comerțul global.

În timp ce China a atras mai multe intrări noi anul trecut, stocul total de investiții străine în SUA rămâne mult mai mare, reflectând deceniile pe care le-a petrecut ca fiind cea mai atractivă locație pentru întreprinderile străine care doresc să se extindă în afara piețelor lor de origine.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *