Peste 2.400 de copii din județul Maramureș au cel puțin unul dintre părinți plecați la muncă în străinătate

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș a realizat prima situație completă cu date și informații referitoare la copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, după centralizarea acestora de la toate cele 76 de unități administrativ-teritoriale din județul Maramureș.

La solicitarea Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, DGASPC Maramureș a centralizat datele comunicate de primăriile din județul Maramureș, respectiv situația nominală a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, precum și cei care au revenit în țara de origine după o experiență de peste un an de migrație, aflați într-o situație de vulnerabilitate.

”Situația centralizată relevă faptul că în județul Maramureș sunt 2416 copii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Dintre aceștia, 243 de copii au ambii părinți plecați la muncă în străinătate, iar 2173 copii au unul dintre părinți plecați în străinătate. Localitățile în care se înregistrează cei mai mulți copii cu părinți plecați la muncă în străinătate sunt Baia Mare, Baia Sprie, Moisei, Poienile de Sub Munte, Repedea și Ruscova.

Conform datelor colectate de la primării, în 10 localități din județul Maramureș nu se înregistrează niciun copil ai cărui părinți sunt plecați la muncă în străinătate: Ariniș, Coroieni, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Ocna Șugatag, Oncești, Poienile Izei, Suciu de Sus, Valea Chioarului și Vima Mică.

Mulțumim tuturor primăriilor din județul Maramureș pentru sprijin și colaborare în centralizarea și comunicarea acestor date. Este extrem de important să cunoaștem numărul real al copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, necesar în vederea dimensionării adecvate a serviciilor de suport pentru aceștia. Suntem convinși că această bună colaborare între serviciile publice de asistență socială, unitățile de învățământ și instituția noastră este esențială în eforturile noastre de a identifica și monitoriza situațiile acestor copii, asigurându-ne că fiecare dintre ei primește sprijinul și asistența de care are nevoie în absența părinților, pentru a crea un mediu mai sigur și mai protejat”, informează DGASPC Maramureș.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu