Peste 2800 de locuri scoase la concurs în şcolile de poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră şi pompieri, în sesiunea octombrie 2023 – februarie 2024

Autoritățile au anunțat faptul că cele 2.880 de locuri scoase la concurs în această sesiune sunt repartizate după cum urmează: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina – 1340, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea- 240, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 350, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 350, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300.

Din totalul acestor locuri scoase la concurs, 52 sunt pentru minorităţi naţionale. „În perioada 18 octombrie – 05 noiembrie 2023 (inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică), candidaţii pot depune cererile de înscriere, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare (structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare) aflate în unităţile din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi la structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare din aparatul central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale şi specialităţii pentru care optează candidaţii – poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educaţională şi de domiciliul/reşedinţa înscrise în cartea de identitate.

Candidaţii care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat sunt recrutaţi de structurile de resurse umane din unităţile cu sarcini de recrutare din subordinea Inspectoratul General al Poliţiei Române unde aceştia locuiesc, potrivit domiciliului/reşedinţei înscrise în cartea de identitate. În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidaţii trebuie să depună documentele solicitate până la data de 24 noiembrie 2023”, au anunțat autoritățile.

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează în conformitate cu Dispoziţia directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuţii de recrutare.

Examenele vor consta în evaluarea cunoştinţelor teoretice şi evaluarea performanţei fizice.

Proba de evaluare a performanţei fizice va avea loc în perioada 7-13 decembrie 2023, candidaţii fiind repartizaţi pe centre zonale pentru susţinerea probei eliminatorii, în funcţie de arondare. Maramureșenii care vor să intre în cadrul acestor structuri vor susține proba de evaluare a performanței fizice la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca (pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu).

Planificarea şi afişarea pe site-ul oficial se realizează de către centrul zonal. Proba de evaluare a cunoştinţelor are loc în data de 16 decembrie 2023, la unităţile de învăţământ pentru care au optat, de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice.

Proba pentru evaluarea cunoştinţelor cuprinde subiecte la disciplinele: limba română, limbă străină (engleză sau franceză), legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne şi a instituţiilor guvernamentale, educaţie civică şi cetăţenească. De asemenea, se va evalua capacitatea de analiză şi sinteză, precum şi raţionamentul logic. Tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor se publică pe site-ul unităţilor de învăţământ.

Lista provizorie cu rezultatele obţinute de candidaţi la probele de concurs se aduce la cunoştinţa candidaţilor prin postare pe site-ul oficial al unităţilor de învăţământ pentru care au optat candidaţii, până la data de 17 decembrie 2023, ora 10.00.

Contestaţiile se transmit online la adresa e-mail a unităţii de învăţământ, în termen de 24 de ore de la postarea listei provizorii cu rezultatele obţinute de candidaţi la probele de concurs, urmând să fie soluţionate în 48 de ore de la expirarea termenului de depunere.

Examinarea medicală se va realiza după organizarea probei scrise în perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024, pentru candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 02 februarie 2024.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu