Peste 3.500 de persoane izolate la domiciliu in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

In Maramures, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au efectuat 130 de misiuni, in sistem integrat, pentru mentinerea ordinii publice la unitatile spitalicesti, depistarea persoanelor care se sustrag masurilor stabilite de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor reveniti in tara, verificarea respectarii masurii de izolare la domiciliu de catre cetatenii aflati in evidente, verificarea respectarii interdictiilor impuse dupa declararea starii de urgenta societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate, anunta CJSU.

In executarea misiunilor au fost angrenate 391 de efective (politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali), care s-au deplasat in teren si au verificat peste 3000 de cetateni aflati in izolare la domiciliu.

Pentru incalcarea prevederilor legale s-au aplicat 208 sanctiuni contraventionale in valoare de 461.575 lei, din care opt sanctiuni pentru nerespectarea masurilor de izolare la domiciliu, 15 de sanctiuni pentru fapte de natura economica si 185 de alte sanctiuni in context, inclusiv pentru nerespectarea masurilor stabilite cu privire la circulatia persoanelor prevazute de Ordonanta Militara nr.3/2020.

Cele opt persoane care nu au respectat masura interdictiei de izolare la domiciliu au fost conduse in carantina institutionalizata. La nivelul judetului nostru sunt in izolare la domiciliu 3.513 persoane, statistica care include si membri familiei.

„In carantina sunt 379 persoane, care s-au intors din tari cu risc din zona rosie, si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures face un apel la cetateni sa respecte prevederile ordonantelor militare.

Se actioneaza in sistem integrat pentru cresterea gradului de siguranta publica si asigurarea unui climat de ordine si siguranta pentru cetateni. De asemenea, mentionam ca este important sa respecte masurile de igiena, mai ales spalarea mainilor cu apa si sapun, dezinfectarea obiectelor utilizate (telefoane mobile etc) respectiv masurile de distantare sociala recomandate de catre specialisti pentru a preveni si limita raspandirea infectiei cu noul Coronavirus, COVID-19”, precizeaza reprezentantii CJSU.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole