PLAN DE MĂSURI – Droguri în școlile din Sighet. Camere video peste tot și un polițist va fi prin licee

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Că există droguri în școlile din județ, nu neagă nimeni. Autoritățile sunt acum decise să ia o serie de măsuri în acest sens. La Sighet a fost convocat ieri, 18 septembrie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, având ca temă consumul de droguri pe raza municipiului Sighetu Marmației, cu accent deosebit, spune primarul Vasile Moldovan, asupra situației în unitățile de învățământ.
„Scopul principal este de a identifica măsuri eficiente de prevenție și combatere a acestui flagel cu care se confruntă întreaga societate.
În cadrul întâlnirii, am prezentat membrilor Comitetului, ”Planul teritorial de actiune pentru siguranța școlară 2023 2024”, transmis de Instituția Prefectului Județului Maramureș. Acesta prevede activități pentru creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ și în zonele adiacente, monitorizarea modului în care este realizată siguranța școlară, însușirea reglementărilor de intervenție în unitățile de învățământ, de către personalul cu atribuții pe linia siguranței în mediul școlar.
Discuțiile în cadrul întâlnirii au scos la lumină realitatea exact așa cum este ea, fără menajamente și fără teorii lipsite de conținut. Am constatat un real interes din partea tuturor participanților la întâlnire, am luat act de situația din teren expusă de reprezentanții Ministerului de Interne, Poliției locale, Spitalului Municipal, Bisericii și Consilierilor locali și am stabilit primele acțiuni concrete”, spune edilul din Sighet.
Așadar, Primăria Sighetu Marmației a anunțat că în perioada care urmează va fi sporită prezența forțelor de ordine în echipe mixte, care vor patrula în zonele din imediata vecinătate a școlilor, în localurile frecventate de elevi și în zonele cu potențial risc de consum și trafic de stupefiante, prezența în licee a unui polițist care să supravegheze zonele vulnerabile, vor fi patrule mixte în cartiere și parcuri. În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre posibilitatea achiziționării unor teste antidrog non invazive. Vom fi montate camere de supraveghere în toate școlile și liceele etc.
Tot ieri s-a pus problema înființării unei secții de adicție în cadrul Spitalului Municipal care să vină în sprijinul persoanelor dependente de droguri.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole