Premierul a transmis ONG-urilor de mediu că susţine ideea administrării în comun a ariilor naturale protejate

home camp2
home camp2
home camp2

Premierul Ludovic Orban le-a transmis miercuri reprezentanţiilor organizaţiilor neguvernamentale de mediu cu care a avut consultări că susţine ideea administrării în comun – autorităţi publice şi mediu asociativ – a ariilor naturale protejate, informează AGERPRES.

“Punctul de plecare al discuţiilor a fost reprezentat de utilizarea investiţiilor din Pactul Ecologic European ca pilon al planului de redresare economică după pandemia COVID-19, o etapă de tranziţie către un nou model economic”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

Şeful Executivului şi ministrul Mediului, Costel Alexe, au subliniat că, pentru implementarea Pactului Ecologic European în România, Guvernul se bazează pe expertiza organizaţiilor neguvernamentale de mediu.

“Consultările vor fi continuate atât pe această temă, cât şi cu privire la Sistemul de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL), în perspectiva operaţionalizării acestuia la finalul lunii iunie 2020”, precizează Guvernul.

Organizaţiile de mediu au solicitat reincluderea în administrarea ariilor naturale protejate, precum şi susţinerea activităţilor lor şi a unor proiecte de protecţie a mediului.

“Atât prim-ministrul Orban, cât şi ministrul Mediului au afirmat că susţin ideea administrării în comun – autorităţi publice şi mediu asociativ – a ariilor naturale protejate. De asemenea, premierul i-a invitat pe reprezentanţii organizaţiilor să transmită propuneri pentru definitivarea Planului de relansare economică aflat în lucru la nivelul Guvernului, menţionând că are întreaga deschidere să sprijine activitatea mediului asociativ”, informează sursa citată.

Premierul a transmis reprezentanţilor ONG-urilor de mediu că au în Guvern un partener.

“Veţi găsi în noi un partener. Trebuie să gândim foarte bine paşii într-o viziune strategică astfel încât, pe de o parte, acţiunile industriei şi oamenilor să aibă consecinţe cât mai mici asupra mediului, iar, pe de altă parte, să învăţăm să trăim în armonie cu natura”, a afirmat Orban, citat în postare.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *