Președintele Iohannis: ne aflăm la începutul unui an important pentru dezvoltarea economică a țări

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Klaus Iohannis a susținut, astăzi, prima conferință de presă din acest an. În cadrul discursului său, șeful statului a precizat că în 2021 trebuie puse bazele unei sănătoase reașezări a societății, iar reformele nu pot să mai aștepte.

Iohannis a făcut apel la populație să se vaccineze: ”Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească, pentru a obține imunizarea populației la nivel național. Toate eforturile autorităților și instituțiilor coordonatoare trebuie îndreptate pentru realizarea acestui obiectiv. Le cer tuturor să fie implicați și să dea dovadă de colaborare loială”.

Președintele a precizat că se vaccina public pe 15 ianuarie, când va debuta etapa a doua a campaniei de vaccinare.

Principalele declarații ale președintelui:

Încep prin a transmite românilor multă sănătate și speranța că 2021 va fi anul revenirii la viața normală.
Ne aflăm la începutul unui an important pentru dezvoltarea viitoare a țării și depinde de guvern eficiența dezvoltării din viitor. Avem două direcții majore: stoparea pandemei și repornirea sectoarelor economice și începerea reformelor promise. Aceste două direcții sunt profund interconectate, pentru că succesul vaccinării va impulsiona reluarea activităților economice și sociale grav afectate până acum.
Misiunea mea este de a asigura României acces semnificativ la fondurile UE și un buget focusat pe dezvoltarea economiei, pentru finanțarea marilor sisteme care au nevoie de reformare (educație, sănătate). Proiectul de buget este gândit pentru aceste coordonate.
În paralele, trebuie un proces de resetare a statului, punând în centru accesul cetățeanului la informare. Deci debirocratizare și digitalizare.
Am discutat prioritățile cu miniștrii noului guvern. M-am bucurat să constat că avem o înțelegere și abordare comune asupra viitorului României.
Reformele nu pot să mai aștepte, 2021 este anul în care trebuie puse bazele unei sănătoase reașezări a societății. Pentru a merge înainte cu motoarele turate la maximum, trebuie să punem capăt epidemiei de COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *