Primăria Baia Mare demarează licitația pentru reabilitarea străzii Victoriei, tronsonul cuprins între bd. Decebal și bd. Independenței

Primăria Baia Mare anunță scoaterea la licitație a execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare strada Victoriei, tronson cuprins între Bulevardul Decebal si Bulevardul Independenței”, care se încadrează în obiectivele Planului Integrat de dezvoltare Urbană a Municipiului Baia Mare. Practic va fi reabilitat tronsonul din zona VIVO și până la ieșirea spre Tăuții Măgherăuș.

Conform Proiectului Tehnic de execuție, pus la dispoziție de autoritatea contractantă, se dorește reabilitarea infrastructurii de rulare a străzii Victoriei, pentru asigurarea transportului auto și a transportului alternativ nemotorizat, cu biciclete sau pietonal, în condiții de siguranță și confort pentru participanții la trafic și pentru riverani.

”Având în vedere că podul existent peste Valea Borcutului la km 5+490 prezintă degradări avansate la structura de rezistență, conform expertizei tehnice, nu verifică din punct de vedere hidraulic, iar pentru modernizarea străzii Victoriei este necesară și demolarea și construirea unui pod nou. Structurile rutiere existente, datorită alcătuirii lor și a degradărilor existente, transmit în procent foarte mare încărcările din trafic la patul drumului, rezultând deformații verticale la nivelul acestuia.

Prin refacerea integrală a structurii rutiere se vor realiza sectoare uniforme, atât din punct de vedere al confortului, cât și al straturilor componente. Se va asigura capacitatea portantă, chiar în condiții de creșteri ale traficului. După finalizarea execuției proiectului, prin reconfigurarea străzii, cu reabilitarea infrastructurii de rulare, respectiv cu realizarea de benzi dedicate transportului în comun, se estimează posibilitatea creșterii vitezei medii de deplasare, crescând viteza de circulație liberă, prin crearea unei suprafețe fără degradări, care va permite o circulație fluentă, fără frânări dese. De asemenea, va crește și numărul de călători care utilizează mijloacele de transport public.

Pe lungimea studiată sunt prevăzute trotuare, care să permită circulația în condiții de siguranță a pietonilor. Conform normativului NP 051-2012, pentru accesibilizarea spațiului urban, infrastructura a fost adaptată astfel încât să permită accesul persoanelor cu handicap. Se propune realizarea unei canalizații pentru cabluri electrice și telecomunicații, în vederea trecerii acestora din distribuție aeriană în distribuție subterană”, menționează municipalitatea băimăreană.

Valoarea estimată a achiziţiei este 41.072.549,98 lei fără TVA, iar data de deschidere a ofertelor este 25 martie. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Vlad HERMAN

TAGGED:
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu