PROBLEME LA SIGHET – Mai mulți elevi, cu probleme medicale de la pachete alimentare primite la școală

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primăria Sighetu Marmației a ieșit public cu o serie de informații legate de situația apărută la Școala Gimnazială Nr. 2 din municipiu, școală selectată de Ministerul Învățământului pentru Programul-pilot de acordare a unei mese calde pe zi.

„Achiziția a fost efectuată respectând Caietul de sarcini în care au fost preluate cerințele pachetului alimentar, prevăzute în normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG 105/2022, privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Achiziția a fost efectuată în baza anunțului de publicitate încărcat atât pe SICAP precum și pe
site-ul primăriei Sighetu Marmației. S-a prezentat un singur ofertant, iar acesta a îndeplinit toate
cerințele prevăzute în Caietul de sarcini.

A fost încheiat contractul de prestări servicii de catering în vederea furnizării pachetelor alimentare pentru 395 de preșcolari și elevi ai Școlii gimnaziale nr. 2. A fost convocată în această dimineață o ședință cu toți factorii implicați în achiziția și gestionarea acestui Program la Școala gimnazială Nr. 2, în vederea clarificării situației și a verificării informațiilor apărute în mediul on-line. Astfel s-a constatat faptul că, până în prezent nu a fost depusă nicio sesizare la direcțiunea Școlii sau la Primăria Sighet privind aceste pachete alimentare, iar la Spitalul municipal Sighetu Marmației nu s-a prezentat niciun elev al Școlii care să prezinte simptome de toxiinfecție alimentară.

În cursul zile de astăzi s-a solicitat Direcției de Sănătate Publică și organelor abilitate de control
să efectueze verificări. După prezentarea concluziilor, vor fi luate măsuri în consecință”, arată Primăria Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole