Proiect: CFR Marfa, venituri totale in crestere, la aproape 1,1 miliarde de lei anul acesta si fara pierderi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

CFR Marfa a bugetat pentru anul in curs venituri totale de aproape 1,1 miliarde de lei, in crestere, pe fondul majorarii indicatorului marfuri transportate, la care se adauga transporturile militare conform conventiei incheiate cu Ministerul Apararii Nationale, potrivit proiectului de Hotarare a Guvernului privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2020 al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa „CFR Marfa” SA, aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, informeaza AGERPRES.

Conform instrumentului de motivare care insoteste proiectul de HG, in bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2020 sunt programate venituri totale de 1,096 miliarde de lei, „in crestere, fata de realizarile anului precedent, cu 42,46%, a cheltuielilor totale cu o crestere cu 12,51%, societatea programand un rezultat brut echilibrat”.

„Veniturile au fost majorate ca urmare a cresterii indicatorului marfuri transportate, la care se adauga transporturile militare conform conventiei incheiate cu MAPN”, se arata in documentul citat.

Ponderea cea mai mare in totalul marfurilor transportate de companie o are carbunele energetic (50%), conform contractelor incheiate cu complexele energetice. De asemenea, transportul de produse petroliere, ale industriei chimice, de sare, cereale sau lemn prezinta cresteri in anul 2020.

„Aceasta majorare a veniturilor, corelata cu cresterea cheltuielilor, conduc la programarea incheierii exercitiului financiar al anului echilibrat”, se mentioneaza in instrumentul de motivare.

Fata de realizarile anului precedent, compania isi reduce platile restante cu 47,5%, pe baza unui program care contine masuri concrete, cuantificabile si termene de realizare pentru intreg anul 2020.

La capitolul cheltuieli cu personalul, este prevazuta suma de 357,22 milioane de lei. Din total, 315,92 milioane de lei reprezinta salariile, iar 25,07 milioane de lei bonusuri.

„Cheltuielile de natura salariala au fost stabilite cu respectarea prevederilor art. 48 alin. (1) lit. a din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020 si a reintregirii acestora, pentru intregul an 2020, determinate ca urmare a acordarii unor cresteri salariale in anul 2019 si majorarii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata”, mai arata sursa citata.

Compania are alocate pentru anul 2020 investitii in valoare de 81 de milioane de lei. Numarul mediu de salariati prognozat pentru sfarsitul anului se ridica la 5.523, iar castigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala se ridica la 5.095,04 lei.

CFR Marfa are trecute in proiectul de buget de venituri si cheltuieli plati restante in valoare de 493,97 milioane de lei, din care 261,87 milioane de lei principalul, si creante restante de 300,77 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole